Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

V spletni trgovini www.freshbite.si se izdelke kupuje izključno preko spleta in so v lasti podjetja: Fresh bite  Boštjan Robek s.p.; Anovec 13, 8272 Zdole. V zvezi z naročilom ali kakšnim vprašanjem smo vam na voljo na email naslov: info@freshbite.si. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).  Podjetje obdeluje osebne podatke na podlagi osebne privolitve posameznika, na podlagi sklenjene pogodbe ali na podlagi zakona. Vsak obiskovalec spletne strani www.freshbite.si, ki na naši spletni strani ali na naših nagradnih igrah, kvizih ipd. opravi vnos osebnih podatkov, daje tudi aktivno osebno privolitev za obdelavo osebnih podatkov na podlagi obrazca, ki ga odda ob prijavi na e-novice, prijavi na nagradne igre, prijavi na nagradne kvize, ob naročilu izdelkov ali ob prijavi na priročnike.
Podjetje se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost obiskovalcev/uporabnikov spletne strani in storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami ali zlorabami.

NAROČANJE

Oddana naročila se smatrajo kot dokončna. V primeru napačnega naročila ali preklica lahko kupec popravi/prekliče svoje naročilo, dokler ne dobi e-poštnega sporočila “zaključek naročila”. Ko kupec prejme e-poštno sporočilo “zaključek naročila”, preklic ni več mogoč.
Podjetje Fresh bite Boštjan Robek s.p. si v primeru, ko ugotovi, da pod navedenimi pogoji ne more izvesti naročila, pridržuje pravico do zavrnitve naročila. Do zavrnitve naročila s strani podjetja Fresh bite s.p. lahko pride pred prejemom obvestila “zaključek naročila”. Prodajalec ima pred dostavo blaga pravico kontaktirati kupca preko telefona ali e-pošte z namenom preverjanja posredovanih kontaktnih podatkov. V primeru, da na podlagi posredovanih podatkov ne more stopiti v stik s kupcem, lahko Prodajalec smatra podano naročilo za nakup kot nično.

DOBAVA

Naročeni izdelki ostanejo v lasti prodajalca vse do poravnave celotne kupnine s strani kupca. Kupnino za naročene izdelke poravnate glede na izbrano plačilno metodo. Dobavni rok za izdelke, ki so na zalogi, je 2-5 delovnih dni. Za izdelke, ki niso na zalogi, se ne da kupiti. Dobavni rok začne teči z izdajo e-poštnega sporočila z naslovom “potrditev naročila”. V kolikor je sporočilo izdano do 10. ure, začne dobavni rok veljati z istim dnem, v nasprotnem primeru z naslednjim delovnim dnem.

CENE

Cene izdelkov v spletni trgovini so z vključenim DDV-jem. Cene so označene v valuti EUR in so dokončne. Cene v spletni trgovini veljajo samo za oddano naročilo preko spletne trgovine. Cene za izbrano blago ali storitev veljajo na dan opravljenega nakupa.

PREVZEM IN PLAČILO

Z oddanim naročilom v spletni trgovini se zavezujete, da boste glede na izbrani način plačila poravnali kupnino. Možne plačilne metode so:
• plačilo po predračunu
• plačilo s kreditno kartico
• plačilo po povzetju

Pri izbiri plačila po predračunu, bomo izdelke poslali na vaš naslov, ko bo vidno plačilo na našem TRR računu pri Deželni banki Slovenije SI56 1992 0500 8100 720, SWIFT/BIC : SZKBSI2X. V primeru prevzema pošiljke preko dostavne službe ob prevzemu obvezno podpišite spremne dokumente (dobavnica, …). Ob prevzemu ste v primeru izbire plačila po povzetju dolžni poravnati kupnino za dostavljeno blago. Stroške dostave plačate dostavni službi. Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu. Z nakupom in izbiro dostave z dostavno službo se kupec strinja, da se zaradi lažje komunikacije med njim in dostavno službo na dostavni obrazec zapiše telefonska številka, ki je bila podana ob nakupu. Vse morebitne spore v zvezi z vašim nakupom bo reševalo pristojno sodišče – Okrožno sodišče v Krškem, Cesta krških žrtev 12, 8270 KRŠKO.

Stroške pošiljanja plača kupec in sicer: 3,90€. Ob naročilu izdelkov v vrednosti 50€ ali več, je dostava brezplačna.
Kupec se zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave blaga ali drugačnega načina dostave blaga, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov.
Kupec je dolžan prevzeti blago, ki ga dostavi dostavna služba na naslovu, kot ga je sam izbral v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa dostavna služba. Ob prevzemu je dolžan preveriti količino in kvaliteto prejetega blaga.

SLIKE IN BESEDILO

Slike izdelkov v spletni trgovini so simbolične. Za morebitne napake pri opisih izdelkov ne odgovarjamo.

VRAČILO BLAGA

Če vam blago ne ustreza ali je prodajalec dostavil napačne izdelke ali napačno količino, lahko blago vrnete v zakonsko določenem roku. O tem nas morate pisno obvestiti na mail info@freshbite.si v 14 dneh od prejema pošiljke. Možna je tudi menjava za drug izdelek ali enak izdelek drugačne teže. Izdelki morajo biti vrnjeni v originalni embalaži in ne smejo biti poškodovani. Izdelke vrnete na naslov podjetja, ki je naveden spodaj. Paketov z odkupnino ne sprejemamo.

ODSTOP OD NAKUPA

Potrošnik ima pravico v 14 dneh po prejemu blaga (oz. po podpisani pogodbi ali opravljeni storitvi) odstopiti od pogodbe. Svoj odstop mora pisno sporočiti prodajalcu. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bila poštna pošiljka oddana v navedenem roku. Če je potrošnik blago že prejel, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrniti prodajalcu v 14 dneh po poslanem pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga prodajalcu v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Prodajalec mora potrošniku takoj vrniti vsa opravljena plačila oz. najkasneje v roku 14 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Edini strošek, ki ga mora potrošnik plačati v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

POGODBA

Sklenjena pogodba med podjetjem in stranko bo shranjena v arhivu podjetja. Na pisno zahtevo stranke mu le-to pošljemo po pošti. Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

ZLORABA SISTEMA

Poskus kakršne koli zlorabe sistema v spletni trgovini bomo v največji meri in z vsemi zakonitimi sredstvi preganjali.

ROK VELJAVNOSTI PONUDBE IN CEN

Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica.

VAROVANJE PODATKOV

Katerih koli podatkov povezanih s plačevanjem preko spleta ne hranimo. Podatke, ki jih boste posredovali pri registraciji in naročanju blaga, bomo skrbno varovali. Uporabljeni bodo samo za namen vašega nakupa (kontrola naročila, dostava blaga) in interno informiranje/reklamiranje.

Nikoli ne bomo zlorabljali vaših osebnih podatkov na kakršen koli način. Vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji stranki, razen če tako zahteva zakon. Nikoli vam ne bomo pošiljali e-sporočil, na katere se niste prijavili. Kadar koli se lahko hitro in enostavno odjavite od katere koli naše e-pošte.

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov.

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime, priimek, elektronski ali fizični naslov. Naša spletna trgovina ne zbira vaših osebnih podatkov razen, kadar vi to omogočite,tj. ob naročilu izdelkov ali kadar se naročite na naše e-novice.

UPORABA IN ŠIRJENJE OSEBNIH PODATKOV

Naša spletna trgovina bo uporabila vaše osebne podatke izključno zaradi tehničnih
razlogov administracije na spletni strani, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami. Naša spletna trgovina ne bo posredovala vaših osebnih podatkov tretji stranki ali jih kakor koli tržila drugje, razen če posredovanja podatkov tretji stranki izrecno dovolite oz. tako zahteva zakon. Zaposleni v naši spletni trgovini so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših zaupnih podatkov in obvezani po sporazumu ozaupnosti. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

SVOBODA IZBIRE

Informacije, ki jih o sebi posredujete naši spletni trgovini, nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ne boste posredovali naši spletni trgovini, potem do nekaterih spletnih mest na strani ne boste imeli dostopa. Uporabniki, ki se želijo odjaviti od prejemanja novic, se lahko odjavijo na enega izmed naslednjih naslovov: info@freshbite.si.

AVTOMATIČNO BELEŽENJE INFORMACIJ (neosebni podatki)

Kadar koli dostopate na našo spletno trgovino, se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti naše spletne strani in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

PIŠKOTKI

Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in onemogočajo naši strani prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno trgovino. Naša spletna trgovina uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo naše spletne strani.

VARNOST

Naša spletna trgovina si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem.

POVEZAVE DO DRUGIH SPLETNIH STRANI

Naše spletna trgovina lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani, za katere ta izjava varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate našo spletno trgovino, si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

PRAVICA DO OBVEŠČENOSTI

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na zgoraj navedene kontakte. Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom naše spletne trgovine. Privolitev za obdelavo osebnih podatkov v zvezi s prijavo na spletni strani sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation –GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Potrebujemo vašo privolitev, da lahko osebne podatke, ki smo jih pridobili z vašo prijavo na naše storitve, uporabljamo, hranimo in obdelujemo za določene namene. Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.

Privolitve, ki se nanašajo na prejemanje naših objav z izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanje objav o aktualni ponudbi in novostih s področja spletne trgovine se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke. V tem primeru so to: ime in priimek, e-pošta in IP naslov naprave, s katere se prijavlja.

Vaše pravice na podlagi danih privolitev. Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na zgornja kontaktne podatke in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati. Poleg tega ima tudi naslednje pravice: pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC

Seznanjen/a sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni/elektronski obliki na upravljavca na poslovni naslov ali na e-naslov podjetja. Seznanjen/a sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.
Seznanjen/a sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

VELJAVNOST SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja veljajo od dneva začetka delovanja spletne trgovine in do objave novih splošnih pogojev poslovanja.Bo

Košarica

Prijava

Še nimaš svojega računa?

Facebook Instagram
Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska.
Začni pisati za prikaz izdelkov katere iščeš.
Trgovina
0 items Košarica
Moj račun